Copyright 2024 - ПГИМ "Йордан Захриев"-Кюстендил

    dineva

На 02.03.2018 година  ПГИМ "Йордан Зхариев" отбеляза патронния си празник.

На барелефа на Йордан Захариев в двора на гимназията ученици поднесоха цветя. 

barelef

В зала „ Асклепий“  на  РИМ- Кюстендил учениците от 10 и 11 клас присъстваха на лекция, посветена на  живота и делото на патрона на гимназията. Доц. Ангел Джонев представи най-новото издание „Изследовател с обектив“, събрало над 700 снимки, направени от Йордан Захариев.

В залата на Килийното училище се състоя тържество под  надслов „Йордан Захариев – неуморният радетел за българщина“.

„Тук младите хора  винаги са търсели изява, стремели са се да бъдат по-различни, по-знаещи и по-можещи от своите връстници. Доказателство за това са многото награди и отличия, завоюваните призови места в различни конкурси и състезания. Навсякъде името на ПГИМ е знак за качество, оригиналност, професионални знания и умения.

Стремежът на нашите възпитаници винаги е бил сами да поемат отговорност за своя живот и да прилагат на практика наученото. Учениците на ПГИМ завършват като изградени професионалисти, което е сигурен залог за успех в живота и кариерата. Успешната им реализация на пазара на труда е най-точният показател за качеството на полученото професионално образование.“ – подчерта в словото си г-жа Таня Динева – директор на гимназията.

 „ Равни в спорта“ бе мотото на проведения  спортен празник, в който взеха участие учениците от 11 и 12 клас.

4

3

2